5 tips tegen een droog huidje

Schilfertjes, rode vlekken en droge plekken. Een droge huid is erg vervelend, maar vaak ook enigszins voorkombaar. Wij geven jullie nu de 5 tips om je droge huid beter te onderhouden en te verbeteren. 

Kussensloop
Vervang regelmatig de hoezen van je kussens als je last hebt van een droge huid. In je kussens en lakens blijft namelijk huisstofmijt vastzitten, wat niet bevorderlijk is voor je droge huid. Heb je dus last van een droge huid? Doe eens wat vaker een schone hoes om je kussen. Kost iets meer werk, maar levert wel een soepelere huid op.
Vermijd water
Urenlang badderen? Douchen totdat je handen rimpelig worden? Het is allebei niet slim als je last hebt van een droge huid. Het is zelfs beter om het water te vermijden. Douche zo kort mogelijk en niet al te warm. Dit zorgt er namelijk voor dat je gezichtshuid uitdroogt. Douche ook zo min mogelijk. Elke dag douchen is helemaal niet goed voor je huid. Was je daarom om de dag, dat is veel beter voor je huid.
Natuurlijk water
’s Zomers lekker lui aan het zwembad liggen, klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar voordat je die vakantie naar een all-inclusive hotel boekt, kun je misschien beter kijken naar een vakantiebestemming met een natuurlijk meertje of strand in de buurt. Chloor droogt je huid namelijk uit, in tegenstelling tot natuurlijk water. Deze zorgt er in veel mindere mate voor dat je huid uitdroogt, waardoor je er langer in kunt zwemmen en er een betere huid aan overhoudt. Mocht je de zomer graag doorbrengen in het water, kies dan voor natuurlijk water.
Kopen
In al die schappen van de supermarkt is het vaak lastig om een goed product te vinden voor de droge huid. Bij een extreem droge huid, kun je je misschien het beste laten adviseren door een huisarts of schoonheidsspecialist. Bij een gewone droge huid, kun je wel iets uit de gewone schappen halen, maar geen product voor de normale huid. Koop producten waarop staat ‘voor de droge huid’ of waar de termen voedend of hydraterend op staan.
Make-up
Eerlijk is eerlijk. Niet iedereen heeft er zin in om elke avond zijn gezicht te reinigen van alle cosmetica. Toch is dit wel het beste voor je huid. Voor het slapen moet je de make-up van je gezicht halen en je kan zelfs het beste je gezicht tweemaal per dag reinigen. Dit zorgt voor een soepelere gezichtshuid.
Wat doe jij tegen een droge huid?
xxxCynthia
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s