Strak in je bikini plan: dag 2

Gisteren zijn we het plan begonnen met een swingende cardio workout. Vandaag gaan we een korte kracht workout doen voor het bovenlichaam. Hiervoor gebruiken we het matje, 2 waterflesjes en een stang (zoals een stofzuiger steel of een baton)

140413 339

We beginnen met de buik. Leg hiervoor je matje op de grond en ga op het matje liggen. Doe 25 crunches , 25 rechter obliek crunch, 25 linker obliek crunches en weer 25 crunches.

obliek crunch

obliek crunch

Vervolgens gaan we de armen en schouders aanpakken. Pak de stang en houd deze met beide handen vast. Leg de stang tegen je schouder bladen aan.  Zet je benen een beetje uit elkaar.  Draai nu je bovenlichaam 20 x naar links en naar rechts.

Daarna pak je de waterflesjes.  Laat je armen langs je lichaam hangen. Draai je schouders 20 x naar achteren.

Spreid je armen en breng ze op schouderhoogte.  Blijf  flesjes vast houden.  Houd je armen 2 seconden op schouder hoogte en laat ze dan weer zakken.  Herhaal dit 20 keer.

Vervolgens ga je rechtop zitten op de bank of op een stoel.  Houd de waterflesjes goed vast en houd je ellebogen geboden in een hoek van 90 graden.   De flesjes naar boven gericht. Beweeg je armen omhoog terwijl je ze strekt.  Dit heet de millitairy press. Doe deze ook 20 keer.

military press

Ga dan op de bank liggen.  Je hoofd moet net op  rand van de bank liggen.  Houd met twee handen 1 flesje vast.  Strek je armen boven je hoofd en buig dan je ellebogen waardoor je met het flesje bijna je hoofd aanraakt.  Als het goed is voel je de spieren in je schouders en je boven armen.  Doe dit ook weer 20 keer.

Als je weinig tijd hebt doe je dit alles 1 keer.  Als je wat meer tijd hebt kun je de arm oefeningen 3 keer doen.

Veel succes!!!!

xxxsylvana

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s