Hmmm Chocolade! De feiten en fabels.

Welke vrouw houd er niet van!
Chocolade, dat is toch het lekkerste wat er is!
Toch zijn er heel veel dingen dat mensen niet weten of denken het te weten maar dat het niet zo is. Ik ga een aantal feiten en fabels op een rijtje zetten voor jullie!

Hmmm, bonbons, Milka repen, Kinder chocolade, choco soesjes, choco kussen (liefste met cocos). Er is zo veel dat met chocolade heerlijkheid gemaakt is dat het soms zelfs in de winkel niet leuk is om er langs te lopen.
Ik ben een liefhebber van chocolade alleen tegenwoordig echt met maten. Af en toe een stukje chocolade of chocopasta op brood heerlijk!
Maar is dit allemaal wel goed voor ons? Laten we kijken:

 

We kennen 3 soorten chocolade. We kennen puur, melk en wit. De witte soort bevat geen cacaopoeder maar cacaoboter. Cacaoboter is wit dus vandaar dat de witte chocolade deze kleur heeft.

Chocolade is verslavend

Fabel. Chocolade kan verslavend werken, maar om het zo ver te laten komen, zul je minimaal 11 kilo chocolade per dag moeten eten. Dat zijn meer dan 50 chocoladeletters per dag! Dat zal dus eigenlijk niet gebeuren.

Chocolade helpt je Cholesterol
Feit. Chocolade bevat veel verzadigd vet en is daarom slecht voor je cholesterol. Stearinezuur, de voornaamste vetzuur in chocolade is uniek. Onderzoek laat zien dat dit vetzuur je cholesterol niet verhoogt zoals andere verzadigde vetzuren doen. Sterker nog, het schijnt dat dit vetzuur je goede cholesterol verhoogt!
Chocolade bevat veel cafeïne
Fabel. Ondanks dat je door chocolade vaak meer energie krijgt, bevat chocolade niet veel cafeïne. Een groot glas warme chocomelk bevat ongeveer 6 milligram cafeïne. Dit is ongeveer net zoveel als één kopje decafé koffie!
Chocolade bevat geen goede voedingsstoffen
Feit. Chocolade is juist een hele goede (al dan niet de beste) bron van magnesium, koper, ijzer en zink. Daarnaast bevat het veel antioxidanten!
Nu komt een feit/fabel die echt bijna iedereen verkeerd heeft!
Chocolade veroorzaakt acne
Een dikke vette FABEL. De afgelopen twintig jaar zijn er veel onderzoeken gedaan naar chocolade en acne. Uit al deze onderzoeken blijkt dat dit toch écht een fabel is. Dermatologen geloven dat acne veroorzaakt wordt door teveel bacteriën en olie in en op de huid.

Je hoeft je dus niet altijd schuldig te voelen over een heerlijk stukje chocolade, alleen doe dit met maten!
Ook voor de puistjes hoef je het niet te doen want die krijg je er niet van!

xxxCynthia

Advertenties

One thought on “Hmmm Chocolade! De feiten en fabels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s