De big 90’s

Voor sommige lezers zal dit een tijd zijn geweest waarin ze zijn opgegroeid, voor sommige ligt het voor hun tijd. Ik heb het over de jaren 90!
Dit is de tijd waar ik opgegroeid ben tot me 9e. Er zijn veel dingen die toen helemaal in waren die je nu in een nieuw jasje terug ziet komen of eigenlijk nooit weg geweest zijn haha!

We gaan met een aantal dingen starten die echt niet weg te denken zijn uit de huidige tijd (ja 20 jaar later!)


De Portable game computers waren in de jaren 90 heel erg populair! Tegenwoordig zie je er minder dan vroeger maar ze zijn er zeker wel!
Nintendo begon met de Game Boy in 89 maar in 90 kwam hij ook naar Nederland, de verkopen van deze spelcomputer gingen heel snel omdat Mario (het icoon van Nintendo) een van de eerste spellen waren die op de Game Boy uit kwamen
(later komen er nog een paar voorbij die echt een hype op de Game Boy’s waren).

Flippo’s wie kent ze niet! Hoe verslavend was chips eten toen?
Over het hele schoolplein lagen ze verspreid of waren er ruzzies op het schoolplein omdat ze niet eerlijk waren geweest met de spellen.
Er waren er zo veel om te sparen, ze begonnen met de Loony Tunes, daarna kwamen ze met de Cheetos en vele jaren later kwamen ze er ook van andere series en programma’s zoals Pokémon en zelfs voetbalspelers.


F
URBY! Wie kent deze grappenmaker niet!? 

In 1999 kwam hij op de Nederlandse markt en het werd gelijk een grote hit! hij had zijn eigen naam, zijn eigen karakter en regelmatig ook knetter irritant haha! Sinds 2012 is er een nieuwe Furby, helaas vindt ik die totaal niet leuk door de digitale ogen en hij is niet zo aaibaar meer.

Een Tamacothi was de virtuele pet die je groot kon brengen tot een kip of een ander vaag octopus monster (dat was de 2e keer dat ik hem groot bracht nadat hij overleed na bijna n jaar). Bijna iedereen in mijn klas op de lagere school, ja zelfs de jongens, had er een! We waren er soms zo veel mee bezig haha. Later kwamen er meer merken met een vergelijkbaar product zoals beertjes of 10 dieren in 1 apparaatje of zelfs mensen!

Deze Tama is en blijft gewoon de beste die er is haha!

 

 
VANG ZE ALLEMAAL! Wie kent deze “monstertjes” niet? Nog steeds is dit voor Nintendo de meest verdienende game die er bestaat!
Natuurlijk begon het niet met de games voor de Game Boy maar met de serie uit Japan. In 1991 kwam de eerste aflevering van Pokémon op de televisie in Japan en gelijk was het een gat in de markt waar heel veel mensen goed gebruik van gemaakt hebben. Je volgde Ash met zijn Pikachu op zijn avontuur om een Pokémon mester te worden.
In totaal zijn er 16 seizoenen en 15 films, bijna ieder seizoen had een eigen film met de eigen 5 generatie Pokémon.
De games zijn echt bijna ontelbaar! Er zijn er al voor alleen de Game Boy’s en DS serie’s 21 games!

Van trainingcards tot aan knuffels en miniatuur Lego en games zijn er van deze nog altijd polulaire serie.


Tatto like armbandjes, kettingen en ringen.
Hoe veel heb jij er wel niet perongelijk kapot getrokken omdat je er mee aan het spelen was?
Zo veel varriaties waren er eigenlijk niet, je had ze in verschillende kleurtjes, met of zonder balletjes er in verwerkt maar ook soms een bedeltje er aan gemaakt.

Helaas lubberde ze soms ook zo snel uit dat je ze na een paar keer dragen in de prullenbak kon gooien haha!

Er zijn nog veel meer dingen die er in de jaren 90 super populair waren maar als we door gaan hebben we een veel te lange post haha

Welke dingen zijn er bij jou uit de jaren 90 blijven hangen?

xxxCynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s