How to: manicure

Je handen zijn je visitekaartje. Je gebruikt ze om jezelf voor te stellen, je maakt er gebaren mee tijden het praten, je pakt er van alles mee vast en je werkt er mee. Eigenlijk doe je alles met je handen. En omdat ze zo veel en hard voor je werken mag je ze zo nu en dan ook wel verwennen met een heerlijke manicure. Vandaag laat ik jullie stap voor stap zien hoe je zo’n lekkere manicure geeft aan je handen.

nagels

Stap 1: Begin met het ontsmetten van je handen door ze te wassen met zeep en eventueel in te wrijven met antibacteriële gel.

handen wassen

Stap 2: Verwijder je nagellak. Hiervoor kun je het beste een remover gebruiken zonder aceton. Aceton droogt je nagels alleen maar uit en dat willen we natuurlijk niet.

Stap 3: Vijl je nagels in de gewenste vorm. Heb je lange nagels en wil je een keer iets anders probeer dan de stiletto vorm. Dit zijn puntnagels. Je kunt ze super puntig maken maar je kunt er ook voor kiezen om ze nog een beetje rond te laten lopen.

stilleto nagels

Stap 4:  Smeer een beetje nagelriem olie op je nagelriemen en duw deze terug met een bokkenpootje of een rozenhout stick.

Stap 5: Pak een polijstvijl met 4 kanten en begin je nagels te polijsten. Zo krijg je super mooie gladde en glanzende nagels.

polijstblok

Stap 6:  Verwen je handen vervolgens met een heerlijke hand scrub. Deze is gemakkelijk en snel zelf te maken. Pak een theelepel suiker en doe dit op je handpalm. Giet er vervolgens een klein beetje olijfolie op en smeer het goedje over je handen. Wrijf je handen tegen elkaar alsof je je handen aan het wassen bent en scrub zo lekker alle dode huidcellen weg. Was het goedje af met warm water en was je handen met zeep om de achtergebleven olijfolie van je handen af te wassen.

Stap 7:  Smeer je nagels in met een nagelcréme zoals de s.o.s. nail balm van essence of de lemony flutter van Luch.

Stap 8:  Smeer je handen in met een lekkere handcrème of serum zoals Tiny Hands van Lush.

Stap 9:  Om je manicure helemaal af te maken lak je je nagels. Voor natuurlijke glanzende nagels kun je alleen basecoat op je nagels doen. Of je geeft jezelf een (gekleurde) french manicure.

Nu zijn je handen en nagels weer heerlijk verwend en mogen ze weer gezien worden.

P.S. Ook leuk om te doen op een meidenavond met al je vriendinnen. Of je geeft je moeder een manicure. Daar zal ze je zeker dankbaar voor zijn

xxxsylvana

Advertenties

2 thoughts on “How to: manicure

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s